ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Δεν είναι διαφημιστικό μήνυμα, είναι ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ προσπάθεια

Τις μέρες που ζούμε δεν θα τις ξεχάσουμε ποτέ. Με ή χωρίς προσωπικές απώλειες, η παγκόσμια εικόνα του κορονοϊού και των θυμάτων του, συγκλονίζει. Και ακόμη σαν χώρα, δεν έχουμε δει την κορύφωση της κατάστασης, λένε οι επιστήμονες.

Νιώθουμε την ανάγκη να τοποθετηθούμε επί του θέματος και να πείσουμε -αν μπορούμε- αυτούς που δεν έχουν πειστεί ακόμη ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Χωρίς πανικό, αλλά με ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ προστατευόμαστε και προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες. Η ζωή των παππούδων, των γιαγιάδων και τυχών ασθενών κάθε οικογένειας, βασίζεται στη δική μας υπεύθυνη στάση. Μπορεί για κάποιους τα μέτρα πρόληψης να είναι υπερβολικά, αλλά αποδεικνύονται αναγκαία, προκειμένου να συμμορφωθούμε όλοι στη νέα καθημερινότητα στην οποία μας εξαναγκάζει αυτός ο ιός. Είμαστε όλοι ανεξαιρέτως αντιμέτωποι με μία άγνωστη νόσο, με υψηλή μεταδοτικότητα και διασπορά, για την οποία δεν υπάρχει ακόμα φάρμακο. Ας βοηθήσουμε λοιπόν ΟΛΟΙ ώστε να ξεπεράσουμε αυτή την πανδημία με -όσο το δυνατό- λιγότερες απώλειες και ας συμπεριφερθούμε απέναντι σε κάθε μας συνάνθρωπο όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί: ΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ.

Δανειζόμαστε το κείμενο του δημοσιογράφου Παπαδογιάννη Νίκου:
«Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια παρέδωσαν εξαρχής και δίχως αιδώ τα όπλα, αφού ο κουμπαράς τους δεν αντέχει καθημερινές απολυμάνσεις. Τα δημόσια νοσοκομεία, των οποίων την αξία ανακαλύπτει όψιμα ο αυτοδύναμος φιλελευθερισμός εδώ και αλλού, προετοιμάζονται για Αρμαγεδώνα. Όποιος βαυκαλίζεται ότι η Ελλάδα της προχειρότητας, της αισχροκέρδειας και των φαρμακευτικών σκανδάλων διαθέτει τις αντοχές να αμυνθεί σε μία ολομέτωπη επίθεση διαστάσεων Ιταλίας από τον αόρατο εχθρό, σε συνδυασμό μάλιστα με την βέβαιη κατάρρευση της εξαρτημένης από τον τουρισμό οικονομίας, μάλλον κατοικεί σε άλλον πλανήτη. Το αρχικό σχέδιο ήταν να κλειδαμπαρωθεί (λουκέτο σε καφετέριες, μπαρ, εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια) η χώρα τη Δευτέρα, αλλά τα μέτρα επισπεύσθηκαν ένεκα της διάχυτης ανευθυνότητας των πολιτών. Θα ακολουθήσει προφανώς μπλόκο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και επιβολή καραντίνας στους ταξιδιώτες. Η τηλε-εργασία είναι ήδη κανόνας σε όλες, σχεδόν, τις επιχειρήσεις. Ο στόχος είναι να περιοριστεί η διασπορά της ασθένειας σε επίπεδα συμβατά με τις δυνατότητες της χώρας. Ελπίζω να μην είναι πολύ αργά, αλλά πολύ το φοβάμαι. Το δόγμα «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» βρήκε την εφαρμογή του τις τελευταίες μέρες στην αλα-ιταλιάνα συμπεριφορά του Έλληνα πολίτη και ο τρόμος για ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων είναι υπαρκτός»

Ας διαψεύσουμε τα τελευταία λόγια του δημοσιογράφου κι ας αποτελέσουμε το παγκόσμιο παράδειγμα εθνικής συμπεριφοράς. Ας αποδείξουμε ότι αν και ελεύθερα πνεύματα σα λαός, μπροστά σε μεγάλη κρίση συσπειρωνόμαστε και ακολουθούμε τους κανόνες που μας επιβάλλουν. Η αντίδραση στα μέτρα που πάρθηκαν -και όσα ακόμα θα παρθούν- ΔΕΝ είναι «γενναιότητα», ΔΕΝ είναι «ελευθερία», ΔΕΝ είναι «επανάσταση». Είναι ανευθυνότητα, ανωριμότητα και έλλειψη αλληλεγγύης! Ας διατηρήσουμε την 25η θέση που έχουμε ως χώρα σε κρούσματα του κορονοϊού και ας μην ανέβουμε από απερισκεψία στο top 5 που βρίσκεται η Ιταλία.

ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΙΣΤΑ, ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ!!!