Ένας γενικός κανόνας ντυσίματος είναι ο εξής: Το καλό εσώρουχο πρέπει να είναι η βάση για οποιοδήποτε σύνολο φοράτε, είτε είστε έγκυος είτε όχι! Η τέλεια επιλογή θα πρέπει να περιλαμβάνει κάποια βασικά στοιχεία όπως: τα σωστά εσώρουχα να είναι σταθερά, άνετα και κυρίως μαλακά, χωρίς να μας πιέζουν και να μας ενοχλούν. Όταν είστε έγκυος, συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα σας, επομένως πρέπει να προσαρμοστείτε στις αλλαγές και να επιλέξετε τα κατάλληλα εσώρουχα για αυτή την περίοδο της ζωής σας.

 

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο σουτιέν

Καθώς τα στήθη σας θα γίνονται όλο και μεγαλύτερα -ειδικά στο τρίτο τρίμηνο- δεν θα πρέπει να προσπαθήσετε βίαια για να χωρέσετε στα παλιά σας σουτιέν. Συνήθως, οι γυναίκες περιμένουν να μεγαλώνουν ένα μέγεθος στην κουπ τους -αν όχι περισσότερο- για να αγοράσουν νέα σουτιέν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Το σωστό είναι αμέσως μόλις αισθανθείτε ότι το στήθος σας δεν είναι άνετο στα σουτιέν σας, πρέπει να ψωνίσετε καινούργια.

Μπορείτε ακόμα να αισθάνεστε σέξι φορώντας τα σουτιέν της εγκυμοσύνης σας απλά να θυμάστε πάντα ότι ο κύριος στόχος σας είναι η άνεση και η σωστή εφαρμογή. Τα καλά σουτιέν εγκυμοσύνης έχουν μεγαλύτερες τιράντες για επιπλέον στήριξη, είναι εφοδιασμένα με μαλακή επένδυση και παρέχουν περισσότερη άνεση. Θα πρέπει να αποκτήσετε τουλάχιστον τρία σουτιέν για να τα φορέσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, γι 'αυτό προσπαθήστε να έχετε επιλογές, διαλέξτε ένα μπεζ, ένα άσπρο και ένα μαύρο για να ταιριάζουν στις βασικές ανάγκες και να συνδυάζονται με όλα τα ρούχα της ντουλάπας σας.

Επίσης, μην ξεχνάτε ότι το μέγεθος του σουτιέν σας μπορεί να αλλάξει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και είναι πολύ πιθανό να αλλάξετε έως και δύο μεγέθη κουπ όταν πλησιάζετε την ημερομηνία του τοκετού σας.

 Πώς να επιλέξετε τα κατάλληλα σλιπάκια

Όταν πρόκειται για εσώρουχα, έχετε επίσης αρκετές επιλογές για να επιλέξετε ακόμα και όταν η κοιλίτσα σας επεκτείνετε με γρήγορους ρυθμούς. Τα σέξι εσώρουχα που βρίσκονται ήδη στην ντουλάπα σας, θα σας κάνουν μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, όπου η κοιλιά σας δεν αναπτύσσεται πολύ. Για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο, θα πρέπει να αγοράσετε νέα. Μπορείτε να επιλέξετε εσώρουχα με χαμηλή μέση που αν και αφήνουν εκτεθειμένη την κοιλιά, δεν θα σας πιέζουν και θα αισθάνεστε άνετα. Αυτό είναι εξάλλου και το ζητούμενο. Η αμέσως επόμενη επιλογή σας είναι τα ψηλά κομμένα εσώρουχα που περνούν πάνω από την κοιλιά σας καλύπτοντας την εντελώς. Είναι αλήθεια ότι το ψηλό κόψιμο στα εσώρουχα δεν είναι και τα πιο κολακευτικά που μπορείτε να διαλέξετε, ωστόσο είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για πολλές έγκυες καθώς είναι άνετα. Μην ξεχνάτε ότι εξίσου σημαντικό με το κόψιμο του εσωρούχου είναι και το να επιλέξετε μαλακά, ελαστικά υφάσματα που δεν θα ερεθίσουν την κοιλιά σας και το δέρμα σας.