Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων, αφού σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των ζευγαριών.

Σύμφωνα με τον κυρίαρχο θρύλο, ο Βαλεντίνος, ήταν ιερωμένος που έζησε τον 3ο αιώνα και κρυφά από τον αυτοκράτορα Κλαύδιο πάντρευε ερωτευμένα ζευγάρια Χριστιανών και γενικά βοηθούσε τους Χριστιανούς, γεγονός που θεωρούνταν έγκλημα.

Λόγω των συγκεχυμένων πληροφοριών, δεν αναφέρεται πουθενά στο ορθόδοξο εορτολόγιο και η ορθόδοξη Εκκλησία ποτέ δεν τον παραδέχτηκε, ενώ και η Καθολική εκκλησία υποβίβασε τη γιορτή του σε απλή τοπική εορτή. Με το πέρασμα του χρόνου, η γιορτή πέρασε από την Ιταλία στην Ευρώπη και από τη Βρετανία στην Αμερική.

Σήμερα, η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί μία γιορτή-αφορμή να γιορτάσουν όλοι οι ερωτευμένοι, τον έρωτά τους. Ο Φεβρουάριος είναι εδώ κι αν ανυπομονείς να έρθει η γιορτή των ερωτευμένων, συνέχισε να διαβάζεις για να ενθουσιαστείς ακόμα περισσότερο. Αν πάλι, δεν αντέχεις να ακούς για Βαλεντίνους και Βαλεντίνες, μπορεί οι παρακάτω 5 λόγοι να σε κάνουν να αλλάξεις γνώμη.


Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου:


1. Αποτελεί μία ευκαιρία να ντυθείς καλά και…
να μείνεις μέσα!

Με το αγόρι, ή τον σύζυγό σου. Αυτή η ημέρα αποτελεί μία υπέροχη ευκαιρία να δημιουργήσεις ρομαντική ατμόσφαιρα στο χώρο σας και να εξελιχθεί σε μία ιδιαίτερη βραδιά μόνο για δύο! Στην αγάπη δεν υπάρχουν κανόνες, αρκεί να ακολουθήσεις μία βασική συνθήκη: βάλε τα πιο σέξυ εσώρουχά σου!

2. … Ή να μείνεις σπίτι μόνη και να χαλαρώσεις.

Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να σου δείχνουν οι ρομαντικές ταινίες, δεν είναι κακό αυτή την ημέρα, ελεύθερη ή δεσμευμένη, να μείνεις απλώς μέσα και να μαγειρέψεις κάτι ιδιαίτερο, να ανοίξεις ένα καλό κρασί και να δεις την αγαπημένη σου σειρά φορώντας τη φόρμα σου, άνετα ρούχα, ή ακόμα και τις αγαπημένες σου πυτζάμες

3. Σου δίνει αφορμή να αγοράσεις κάτι για εσένα.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγεις στα μαγαζιά και να ψωνίσεις κάτι μόνο και μόνο επειδή είναι του Αγίου Βαλεντίνου. Αλλά, ελεύθερη ή όχι, είναι μία ευκαιρία να κακομάθεις λίγο τον εαυτό σου, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσει κάποιος άλλος κάτι για εσένα. Και μπορεί να νιώσεις και καλύτερα αφού θα πάρεις αυτό ακριβώς που θέλεις, όπως εκείνο το σατέν σετ εσώρουχα που λάτρεψες.

4. Σου δίνει την ευκαιρία να περιποιηθείς τον σύντροφό σου, αν είσαι σε σχέση.

Αν έχεις κάποιο σύντροφο, τότε θα γνωρίζεις ήδη πώς μπορείς να τον ευχαριστήσεις και να του δείξεις πόσο ξεχωριστός είναι, ιδιαίτερα όταν δεν μπορείς να το κάνεις καθημερινά που τρέχεις με άλλες δουλειές. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται καν να βγείτε έξω ή να πάρετε κάποιο δώρο, αφού μπορείτε να γιορτάσετε την ημέρα και μόνο υπενθυμίζοντας ο ένας στον άλλο πόσο πολύ αγαπιέστε και πόσο ευτυχισμένοι είστε.


Αν είσαι single

5. Σου υπενθυμίζει ότι αξίζει να γιορτάζεις την αγάπη κάθε μέρα.
Είτε είσαι ερωτευμένη, είτε υπήρξες στο παρελθόν, στην ουσία δεν υπάρχει τίποτα πιο ανθρώπινο παγκοσμίως από την αγάπη. Η αγάπη εμπνέει τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, τους στιχουργούς, τους ζωγράφους και όλους μας. Η αγάπη δημιουργεί οικογένειες. Η αγάπη αψηφά τη λογική. Μπορεί κάποιες φορές να πληγώνει, αλλά η αγάπη είναι πράγμα αναπόφευκτο και όλοι συμφωνούμε στο ότι αξίζει να την γιορτάζουμε.