Η επιλογή σουτιέν είναι πάντα μια πολύπλοκη διαδικασία για κάθε γυναίκα. Είναι τόσοι πολλοί οι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σε αυτή την αγορά (σωστό νούμερο, υλικό, σχέδιο) που χρειάζεται προσοχή, για να έχουμε τελικά ένα κομμάτι που θα το βολευτούμε, θα στηρίζει καλά το στήθος και θα αναδεικνύει με χάρη το μπούστο. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για σουτιέν για μεγάλο στήθος, η επιλογή πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτική, διότι αυτό που προέχει είναι η επαρκής στήριξη του στήθους σε συνδυασμό με την κομψότητα. Πλέον, τα σουτιέν σε μεγάλα μεγέθη ακολουθούν όλες τις τελευταίες τάσεις της μόδας και αν διαλέξετε αυτό που ταιριάζει στο σώμα σας, θα απολαύσετε μια εμπειρία άνεσης αλλά και θηλυκότητας..

ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

Το πρώτο πράγμα φυσικά που πρέπει να προσέξετε είναι το μέγεθος του σουτιέν. Αν το στήθος πιέζεται και μοιάζει να «πλημμυρίζει» μέσα στο σουτιέν ή το κούμπωμα αφήνει σημάδια πάνω στην πλάτη, τότε σίγουρα είναι μικρό. Ένα συχνό, όμως, λάθος που γίνεται στα σουτιέν μεγάλων μεγεθών είναι το αντίστροφο, να επιλέγεται δηλαδή ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Αν υπάρχει κενό μέσα στο cup, πέφτουν οι τιράντες ή ανάμεσα στο κούμπωμα και την πλάτη χωράει να περάσει πάνω από ένα δάχτυλο, τότε το σουτιέν είναι μεγάλο, κάτι το οποίο επίσης δεν είναι καλό για ένα στήθος που χρειάζεται ικανοποιητική στήριξη.

bra

ΤΥΠΟΣ ΤΟΥ ΣΟΥΤΙΕΝ

Κάθε γυναίκα έχει τις δικές της ανάγκες και κάθε στήθος εφαρμόζει καλύτερα σε διαφορετικό τύπο σουτιέν. Αυτός ο γενικός κανόνας ισχύει σε όλα τα μεγέθη. Σε στήθος που είναι σε σχήμα δάκρυ, ταιριάζει καλύτερα ένα σουτιέν τύπου balconet, ενώ για πιο βαρύ, στρογγυλό στήθος ένα τρίγωνο ή αθλητικό σουτιέν είναι πιο καλή επιλογή που θα αναδείξει όμορφα το μπούστο.

bra

ΥΦΑΣΜΑ

Οι εποχές που τα σουτιέν σε μεγάλα μεγέθη έβγαιναν μόνο σε πολύ συγκεκριμένα σχέδια, κυρίως βαμβακερά αθλητικά, έχει παρέλθει και πλέον κάθε γυναίκα έχει πολλές επιλογές, για να διαλέξει αυτό που της αρέσει, την κάνει να νιώθει άνετα με το σώμα της και τονίζει τις καμπύλες της. Σέξυ σουτιέν από δαντέλα, λεπτά υφάσματα με μικρο-ίνες, για να μη διαγράφουν μέσα από τα ρούχα, αέρινα bralette και σουτιέν με floral λεπτομέρειες είναι λίγες μόνο από τις επιλογές που έχει πια μια γυναίκα με μεγάλο στήθος. Αυτό, όμως, για το οποίο χρειάζεται προσοχή σε κάθε σχέδιο είναι οι τιράντες να είναι φαρδιές και ελαστικές, για να στηρίζουν καλά το στήθος χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς στο δέρμα.

bra

ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Τα σουτιέν πρέπει να αλλάζονται τακτικά, όμως υπάρχει ένας λόγος παραπάνω όταν πρόκειται για μεγάλο στήθος. Ένα παλιό σουτιέν έχει χάσει την ελαστικότητά του, με αποτέλεσμα να παρέχει ελλιπή στήριξη, να βαραίνει το στήθος και να ερεθίζει το δέρμα στους ώμους και την πλάτη χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Για αυτό το λόγο, αν φοράτε το σουτιέν κάθε μέρα, καλό είναι να το αλλάζετε μετά από μερικούς μήνες ανάλογα φυσικά και με το πώς το νιώθετε πάνω σας.

Βρείτε μια μεγάλη συλλογή σε σουτιέν για μεγάλο στήθος σε ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων εδώ.