Αναμφίβολα, η άνεση που νιώθουμε όταν βγάζουμε το σουτιέν ειδικά μετά από μία κουραστική μέρα είναι πέρα για πέρα ανακουφιστική.

wear a bra while sleeping or not

Το μεγαλύτερο προτέρημα του να μην φοράμε σουτιέν είναι σωστή κυκλοφορία του αίματος.

Επίσης, το σώμα ξεκουράζεται κατά την ώρα του ύπνου. Φορώντας σφιχτά ρούχα αποτρέπουμε την ομαλή ροή οξυγόνου στο σώμα μας και ένα σουτιέν είναι ότι πιο σφιχτό ρούχο φοράμε. Εάν δεν αφήσουμε το σώμα μας να αναπνεύσει τις ώρες του ύπνου που είναι ώρες χαλάρωσης, πότε θα το κάνουμε;

Όταν κοιμόμαστε με ένα σφιχτό ρούχο μπορεί να προκαλέσει έναν ανήσυχο ύπνο χωρίς καν να το πάρουμε είδηση και έτσι δεν ξεκουραζόμαστε αρκετά.

Οι μπανέλες και οι τιράντες μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό.

Οι μύκητες ψάχνουν υγρασία για να αναπτυχθούν. Υπάρχει υψηλός κίνδυνος λοιπόν, φορώντας ένα σφιχτό σουτιέν να προκληθεί υγρασία και άρα μύκητες.

Ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να εμποδίσει τη ροή του λεμφικού υγρού να προκαλώντας πρήξιμο του στήθους, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε πόνο και κάποιο προσωρινό αποχρωματισμό του δέρματος. Με την σωστή κυκλοφορία οξυγόνου, λεμφικού υγρού και αίματος βοηθάμε την αποβολή τοξινών.

Οι γυναίκες που φοράνε σουτιέν την ώρα που κοιμούνται, πιστεύουν ότι έτσι αποτρέπουν την χαλάρωση και πτώση του στήθους. Ωστόσο η πλαστική χειρουργός Mia Talmor του νοσοκομείου New York Presbyterian επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για αυτό διότι ένα σουτιέν προορίζεται να στηρίζει το στήθος όταν το σώμα είναι σε κάθετη θέση και όχι σε ύπτια. Η χαλάρωση προκαλείται από τη βαρύτητα και συνεπώς δεν έχει να κάνει με το αν φοράμε σουτιέν ή όχι την ώρα του ύπνου. Εξάλλου, την ώρα που κοιμόμαστε το στήθος «τοποθετείται» στο θώρακα και δεν παίρνει κατεύθυνση προς τα κάτω. Εκτός από τη βαρύτητα, το στήθος χαλαρώνει λόγω ηλικίας, θηλασμού, γενετικής και εγκυμοσύνης.

Άλλες γυναίκες πιστεύουν ότι φορώντας σουτιέν ακόμη και τη νύχτα, θα παραμείνει στο στήθος σφριγηλό. Ωστόσο, η Δρ Πέντερσον εξηγεί ότι όσο η γυναίκα μεγαλώνει, ο ιστός του μαστού αντικαθίσταται από λίπος (το οποίο είναι πιο μαλακό) και το στήθος αναπόφευκτα χαλαρώνει.

Επίσης, το σουτιέν πρέπει να εφαρμόζει τέλεια στο στήθος και δυστυχώς μόνο το 86% των γυναικών φοράει το σωστό μέγεθος. Η μόνη δικαιολογία που δίνει στις γυναίκες που φοράνε σουτιέν την ώρα του ύπνου είναι αν εκείνες νιώθουν καλύτερα (ειδικά γυναίκες με μεγάλο στήθος). Ο πλαστικός χειρουργός Matthew Schulman τονίζει ότι το σουτιέν θα πρέπει να είναι βαμβακερό ώστε να «αναπνέει» και να μην έχει ενίσχυση και μπανέλες για να μην τραυματιστεί το στήθος. Οπότε ένα απλό μπουστάκι είναι ότι καλύτερο. Ιατρικώς δεν υπάρχει σωστό ή λάθος να κοιμόμαστε με σουτιέν. Το πρόβλημα είναι ότι φοράμε το λάθος σουτιέν. Και επειδή οι περισσότερες γυναίκες φοράμε λάθος σουτιέν, είναι προτιμότερο να κοιμόμαστε χωρίς αυτό. Αφήστε στην άκρη και απολαύστε ένα ξεκούραστο ύπνο!

Ξεχάστε το σουτιέν στον ύπνο

Πηγές: shemazing.net, bustbunny.com, health.com, quora.com, onmed.gr