Εσύ ήξερες ότι το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς το έθιμο «επιβάλλει» να φοράμε κόκκινα εσώρουχα; Όχι ε; Κι όμως, υπάρχει από πολύ παλιά! Σύμφωνα με την παράδοση, ξεκίνησε από την Ιταλία το Μεσαίωνα ή από τη Κίνα –κατά μία άλλη εκδοχή- και καθιερώθηκε το βράδυ της υποδοχής του Νέου χρόνου, γυναίκες και άνδρες να φοράμε κόκκινα εσώρουχα.

Πότε όμως ξεκίνησε;

Στη Κίνα, το κόκκινο χρώμα θεωρείται χρώμα της τύχης και της επιτυχίας. Σύμφωνα με το δικό τους μύθο, όσοι φοράνε κόκκινα εσώρουχα κατά τη διάρκεια των εορτασμών, θα είναι τυχεροί όλη τη χρονιά. Σήμερα πλέον, το κόκκινο χρώμα θεωρείται must για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σύμφωνα όμως με την επικρατέστερη εκδοχή, το έθιμο χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους στην Ιταλία. Η παράδοση αναφέρει ότι οι άνθρωποι τότε απέφευγαν να φορούν κόκκινα ρούχα, καθώς το χρώμα αυτό συνδεόταν με το αίμα, το διάβολο, τη μαγεία και τα κακά πνεύματα! Όμως, το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς, οι άνδρες τοποθετούσαν ένα κόκκινο ύφασμα στη βουβωνική χώρα τους για να προστατευτούν από τις μάγισσες που περιφέρονταν εκείνο το βράδυ στους δρόμους ώστε να αποπλανήσουν τους άνδρες με τα μάγια τους. Ετσι, θεωρούσαν ότι κρατούν μακριά την αρνητική ενέργεια και το κόκκινο χρώμα τελικά θεωρήθηκε ότι φέρνει τύχη, ευτυχία και ευημερία. Αργότερα, ο θρύλος αναφέρει ότι και οι γυναίκες που φορούσαν (τελικά) κόκκινα εσώρουχα τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς είχαν τύχη στον έρωτα, προσελκύοντας εύπορους άντρες ή ξαναβρίσκοντας το πάθος στη σχέση τους.

Κόκκινα Εσώρουχα

Σήμερα, το κόκκινο χρώμα θεωρείται τυχερό και λέγεται ότι φέρνει τύχη, ενώ τα κόκκινα εσώρουχα είναι συνδεδεμένα με το πάθος, την ευτυχία και το σεξ! Οπότε όλοι θα συμφωνήσουμε ότι φορώντας κόκκινα εσώρουχα τη Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο θα έχουμε καλή τύχη και επιτυχίες , αλλά σίγουρα θα νιώσουμε το πάθος και τον ερωτισμό!

red underwear

Ποιοί είναι οι κανόνες;

Δεν υπάρχουν κανόνες στην επιλογή. Μπορεί να είναι ένα κόκκινο σετ εσώρουχα ή ένα σέξυ κόκκινο string ή ένα κόκκινο δαντελένιο body ή απλώς κόκκινες ζαρτιέρες. Η επιλογή είναι δική σου, ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΟΧΗ... η αγορά πρέπει να είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ, καθώς σύμφωνα με το έθιμο αυτά τα εσώρουχα πρέπει να είναι ΔΩΡΟ. Μήπως πρέπει να του δείξεις «τυχαία» τη συλλογή μας σε κόκκινα εσώρουχα;

red underwear

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: τα καινούργια σου κόκκινα εσώρουχα που σου έκανε δώρο, θα πρέπει να τα φορέσεις πρώτη φορά την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς έτσι επιτάσει το έθιμο για να έχεις Τύχη και Ευτυχία όλη τη Νέα Χρονιά!

Και για εκείνον;

Κι επειδή το έθιμο ισχύει και για τους άντρες (μην ξεχνάς...από αυτούς ξεκίνησε), ρίξε μια ματιά εδώ και κάνε του δώρο ένα κόκκινο boxer ή ένα κόκκινο σλιπ για να έχει επιτυχίες όλη τη χρονιά! Τύχη έχει σίγουρα!.. αφού έχει εσένα στη ζωή του!

red underwear