Το modal είναι ένας τύπος τεχνητού μεταξιού αποτελούμενο από ημι-συνθετικές ίνες κυτταρίνης που βρίσκονται συνήθως σε δέντρα όπως η οξιά. Το modal χρησιμοποιείται είτε αποκλειστικά είτε σε συνδυασμό με άλλα υφάσματα (όπως βαμβάκι ή spandex) σε είδη σπιτιού όπως πυτζάμες, πετσέτες, μπουρνούζια, εσώρουχα και σεντόνια.

Τα πλεονεκτήματα του είναι κατά 50% πιο απορροφητικό από το βαμβάκι, βάφεται όπως το βαμβάκι, είναι πιο ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες νερού, δεν «μπαίνει» και δεν ξεθωριάζει.

Επίσης άλατα από το νερό δεν κατακάθονται στην επιφάνειά του. Είναι λείο και απαλό. Τα υφάσματα modal συνήθως σιδερώνονται μετά το πλύσιμο (όπως τα βαμβακερά).

Το fleece είναι ένα χνουδωτό, μονωτικό, 100% συνθετικό ύφασμα. Χρησιμοποιείται σε μπουφάν, καπέλα, φούτερ, φόρμες αλλά και ρούχα γυμναστηρίου. Επίσης μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική του μάλλινου. Μπορεί να φτιαχτεί μερικώς από ανακυκλωμένο πλαστικό, ενώ είναι πολύ ελαφρύ, μαλακό και εύκολο στην πλύση. Είναι υδροφοβικό απορροφώντας λιγότερο από 1% της μάζας του σε νερό.


Το βαμβακερό ύφασμα είναι μαλακό και αναπνέει. Παράγεται από το άνθος του ομώνυμου φυτού. Χρησιμοποιείται για την κατασκευή πολύ απορροφητικών πετσετών, τζίν, t-shirts, καλτσών και εσωρούχων.

Το σατέν έχει απαλή, λεία και γυαλιστερή επιφάνεια από την έξω πλευρά και είναι θαμπό από την μέσα. To σατέν είναι ένας τρόπος ραφής παρά ένας τύπος υφάσματος. Μπορεί να φτιαχτεί από συνθετικό (πχ polyester) ή οργανικό (όπως μετάξι) ύφασμα.

Η μικροφίμπρα είναι μια απίστευτα λεπτή, συνθετική ίνα που δημιουργεί ένα ύφασμα με την εικόνα και υφή ενός υφάσματος με φυσική ίνα. Γιατί τότε να υπάρχει; Η μικροφίμπρα προσφέρει ενισχυμένη ελαστικότητα, ενώ πλένεται, αναπνέει και είναι υδροφοβική.


Η δαντέλα είναι ένα διάτρητο φυσικό ή συνθετικό ύφασμα το οποίο περιλαμβάνει σχέδια μέσα από τις τρύπες στην επιφάνειά του. Φτιάχνεται στο χέρι ή με μηχανή.